Onderhoud en herstellingen voor straddle carrier | Mabo BeNeLux
Mabo-Lifting

Service voor welke machines?

Straddle Carrier

Service voor uw Straddle Carrier

Ook voor uw Straddle Carrier staan wij klaar om service uit te voeren. Ons team is speciaal getraind om deze toestellen te herstellen en te onderhouden en zijn specialisten in dit vak.

De Combi-SC is een flexibel toestel voor containerhandling. Door zijn specifieke bouw heeft hij een lager eigengewicht dan de reachstacker. Bovendien is hij zuiniger en goedkoper in aankoop dan een reachstacker. Met zijn automatische toplift of kettingen, kunnen containers gemakkelijk gemanipuleerd worden. Het frame is uitschuifbaar waardoor de combilift Straddle Carrier door smalle of lage doorgangen kan en u hem zowel binnen als buiten kan gebruiken.

Voor meer info over de Combilift Straddle Carrier verwijzen we u graag door naar https://www.mabobenelux.nl/aanbod/straddle-carrier/

Service aanvragen? Klik hier

Straddle Carrier: alternatief voor de reachstacker

Zowel de reachstacker als de Combilift Straddle Carrier worden ingezet voor container handling. Toch zijn er enkele grote verschillen tussen deze twee trucks.

Een eerste verschil tussen de Combilift Straddle Carrier en de reachstacker vindt u in de manier waarop de container wordt opgepikt. Bij de reachstacker is dit aan de hand van een reach mechanisme, terwijl bij de Straddle Carrier de container binnen het chassis wordt opgepikt. Bijgevolg heeft de Straddle Carrier geen nood aan een contragewicht waardoor zijn eigen gewicht veel lager ligt dan bij de reachstacker, alsook de vloerdruk veel beperkter is. In veel gevallen waar versteviging van de ondergrond noodzakelijk is voor de reachstacker, zijn er voor de Combilift Straddle Carrier geen aanpassingen nodig. Ook worden onderhoudskosten beperkt door het gebrek van het reach mechanisme, alsook wordt er door het lager eigen gewicht bespaard op brandstof.

Het zicht vanuit de cabine is ook verschillend bij de reachstacker tov de Combilift Straddle Carrier. Bij de Combilift Straddle Carrier heeft de chauffeur een 360° graden zicht vanuit de cabine. Het 3-wiel concept van de Combilift Straddle Carrier zorgt enerzijds voor een enorme stabiliteit, maar anderzijds ook voor extra flexibiliteit. Deze truck kan bovendien zowel binnen als buiten ingezet worden.

We kunnen concluderen dat de Combilift Straddle Carrier een economischer en flexibeler alternatief aanbiedt voor de reachstacker.